فریم عینک کائوچویی
عینک آفتابی

انواع فریم عینک کائوچویی | ویژگی های منحصر به فرد هر کدام

فریم عینک کائوچویی یکی از سبک ترین و مقاوم ترین فریم های عینک طبی و آفتابی می باشد. این فریم ها به دلیل تنوع بالا و کارایی مناسب بسیار پرطرفدار هستند. در این مقاله از کومولایف به مقایسه فریم های کائوچویی و فلزی پرداخته ایم، پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

چرا فریم مهم است؟

فریم عینک آفتابی کائوچویی

مواد مختلفی که در انواع فریم عینک آفتابی، طبی یا زینتی استفاده می‌شوند، قابلیت‌های یکسانی ندارند. این امر سبب می‌شود فریم‌ها از نظر ضخامت، وزن، رنگ، امکان ایجاد حساسیت و سایر مشخصات، باهم متفاوت باشند. تغییر فریم، می‌تواند چهره‌ی شما را متفاوت کند.

ذکر این نکته ضروری است که امکان محدودیت انتخاب فریم برای برخی افراد وجود دارد. مثلا ممکن است فریمی که جای لنز آن(باکس عدسی) باریک است، برای عدسی دوربین شما مناسب نباشد. همچنین شاید متخصص اپتومتری فاصله‌ای بین چشم شما و لنز مدنظر داشته باشد که در برخی فریم‌ها اجرا نشود. به‌هرترتیب، برای انتخاب فریم مناسب باید با کارشناس اپتومتری مشورت کنید.

انواع جنس فریم عینک کائوچویی

پلاستیک از انواع جنس فریم عینک می‌باشد که از گذشته تا به الان در ساخت انواع عینک طبی و آفتابی استفاده شده است و با نام کائوچو مشهور است.در مقاله زیر ما تمام انواع فریم های کائوچویی(پلاستیکی) را بررسی کرد‌ه‌ایم تا با شناخت آن‌ها انتخابی متناسب با نیاز خود داشته باشید.

باکلیت و گالالیت

از اولین انواع جنس فریم عینک کائوچویی(پلاستیکی)،باکلیت وگالالیت بودند.عیب بزرگ آن‌ها شکننده بودن در دمای پایین است. باکلیت اولین پلاستیک ساختهٔ دست بشر است که در سال ۱۹۰۸ میلادی کشف شد. در۱۰۰ رنگ متفاوت تولید می‌شود و می‌توان بصورت کدر،نیمه شفاف وشفاف ساخته شود.

با کشیدن پارچهٔ نخی آغشته به موارد پاک‌کنندهٔ خاص روی باکلیت اصل،لکه‌های عاجی و زرد کم‌رنگ روی پارچه باقی می‌ماند که از ویژگی‌های باکلیت است. بقیه پلاستیک‌ها چنین اثری ندارند یا اینکه لکه‌شان همرنگ پلاستیک خواهد بود.

گالالیت هم یک ماده پلاستیکی مصنوعی غیر قابل اشتعال با قابلیت تجزیه زیستی است. از پروتئیین شیر و فرمالدهید ساخته شده است. به گالالیت سنگ شیر هم می گویند ودر ساخت عینک،دکمه،خودکار وبه جای عاج در ساخت کلید های پیانو کاربرد دارد.

عینک فتوکرومیک بخریم یا عینک آفتابی ؟ محافظت کدام بیشتر است ؟

عینک آفتابی مردانه - فریم عینک کائوچویی

سلولز نیترات(زیلونیت) یکی ممنوعیات جنس فریم عینک کائوچویی

از مناسب‌ترین جنس فریم عینک،سلولز نیترات بود که جلای خوبی هم داشت.ولی در درجه حرارت بالا قابل اشتعال بود. به همین دلیل FDA استفاده از این ماده در ساخت عینک‌های کائوچویی را ممنوع کرد.

سلولز استات از پرکاربردترین جنس فریم عینک کائوچویی

ماده‌ای که بطور گسترده در ساخت فریم‌های کائوچویی استفاده می‌شود. عیب این فریم این است که با گذر زمان شکننده می‌شود. در میان انواع جنس فریم عینک بدلیل قابلیت جذب مواد مختلف از جمله آلرژن‌ها،می‌تواند حساسیت زا باشد.اما از طریق گذاشتن روکش مناسب جاذب UV، علاوه بر جلوگیری از جذب مواد مختلف،رنگ فریم نیز ثبات بیشتری پیدا می‌کند.

عمدتا به شکل صفحات پلاستیکی وجود دارد که طرح فریم درون این صفحه بریده می‌شود. همچنین می‌توان آن‌را به شکل گرانول‌های استات ساخت تا بتوان از تکنیک تزریق و قالب‌گیری نیز در ساخت آن بهره برد. سلولز استات یک ماده ترموپلاستیک است.یعنی پس از تغییر شکل با گرما،با دوباره گرم شدن،شکل اولیه خود را پیدا نمی‌کند.

پروپیونات

بسیاری از خصوصیات سلولز استات را داراست.ولی برای ساختن فریم به طریق تزریق و قالب‌گیری مناسب‌تر است. ثبات رنگ کمتری دارد.به همین دلیل حتما باید به‌وسیله‌ی روکش جاذبUV پوشیده شود. پروپیونات چگالی کمتری نسبت به سلولز استات دارد و سبک تر است.

اُپتیل(اپکسی رزین) فریم عینک کائوچویی

یک ماده ترموالاستیک از انواع جنس فریم عینک است که دارای حافظه‌پلاستیکی می‌باشد.یعنی با گرما تغییر شکل پیدا می‌کند و پس از این‌که دوباره گرم شد به شکل اولیه خود بازمی‌گردد‌. بدلیل ثبات بالای آن،فریمی مناسب برای کسانی است که نسبت به فریم‌های دیگر حساس اند. وزن آن حدود ۷۰٪  وزن سلولز استات است.

فریم‌های نایلونی

نایلون خالص

از انواع جنس فریم عینک که بسیار منعطف هستند،فریم های نایلونی اند.ولی اگر شب‌ها در آب قرار نگیرند،به مرور زمان شکننده می‌شوند. قبلا از نایلون خالص درعینک‌های ورزشی استفاده می‌شد.ولی اکنون به‌ منظور افزایش استحکام و دوام فریم‌ها،به همراه سایر مواد پلاستیکی بکار می‌رود.

هنگام خرید عینک آفتابی برای هدیه این نکات و فراموش نکن

عینک آفتابی زنانه - فریم عینک کائوچویی

پلی آمید

وزن آن ۷۲٪ وزن سلولز استات است که می‌توان آنرا به شکل نازک نیز ساخت و بنابراین از لحاظ وزنی دارای امتیاز ویژه‌ای است.

در برابر مواد شیمیایی و حلال‌ها مقاوم است و برای کسانی که پوست حساسی دارند بسیار مناسب می‌باشد.

فیبرکربن ؛ فریم عینک کائوچویی

از انواع جنس فریم عینک، فیبر کربن است که وزنی معادل ۶۰% سلولز استات را دارد. به دلیل اینکه قابلیت تنظیم را ندارد معمولا فقط در قسمت قدام فریم از آن استفاده می‌شود.در ساخت دسته عینک بهتر است از مواد دیگری استفاده شود. به دلیل استحکام بالا این فریم‌ها را می‌توان نازک ساخت. ولی بدلیل اینکه کربن، سیاه رنگ است،رنگ این فریم‌ها کدر و محدود می‌باشد. همچنین در هوای سرد ممکن است شکننده باشد.

پلی‌کربنات

پلی‌کربنات از انواع جنس فریم عینک است که مقاومت ضربه‌پذیری بسیار بالایی دارد.این فریم‌ها اصولا برای عینک‌های ورزشی و محافظ بکار می‌روند.البته بدلیل عدم قابلیت تنظیم این فریم‌ها نمی‌توان از آن‌ها در عینک‌های آفتابی استفاده کرد.

کِولار(Kevlar)

ماده‌ای سبک برای فریم‌های پلاستیکی است که در دامنه‌ی دمایی گسترده‌ای ثبات خود را حفظ می‌کند ولی به سختی تنظیم می‌شود.

از نظر ظاهری عینک فلزی بهتر است یا کائوچو ؟

قاب‌های فلزی معمولا نازک‌تر از قاب‌های کائوچویی هستند. در واقع قاب فلزی با وجود نازکی فریم استحکام خوبی دارد. درحالی‌ که فریم کائوچو وزن سبک‌تری در مقایسه با فلزات دارد اما فریم‌های ساخته شده از آن ضخیم هستند.

این فریم‌ها هم به دلیل رنگ تیره و هم به علت ضخامت معمولا روی صورت جلب توجه می کنند. بعضی از افراد علاقه دارند که عینک روی صورتشان مشخص باشد؛ این افراد معمولا فریم‌های تیره و ضخیم پلاستیکی یا کائوچویی را ترجیح می‌دهند همچنین ایجاد تنوع رنگ در قاب‌های کائوچویی بیشتر است.

افرادی هستند که ترجیح می‌دهند عینک به شکلی روی صورتشان قرار گیرد که چهره اصلی‌شان تغییری نکند، پیشنهاد می کنیم از عینک فلزی استفاده کنند؛ زیرا ویژگی اصلی عینک فلزی این است که فقط به دو دسته‌ فلزی عینک متصل می‌شوند و حاشیه‌ی دور شیشه ندارد. اما کائوچو و پلاستیک قابلیت نگه داشتن شیشه‌ بدون قاب را نگه ندارند. بنابراین عینک فلزی بهترین گزینه برای این افراد است که دوست دارند بدون عینک به نظر برسند.

4 علت برای استفاده از عینک آفتابی بعد از عمل لیزیک

عینک آفتابی ترند - فریم عینک کائوچویی

از لحاظ دوام، عینک فلزی بهتر است یا کائوچو ؟

در اکثر افراد دوام فریم اهمیت دارد عینک‌های کائوچویی برخلاف ظاهر ضخیم شان، ضعیف‌تر از عینک‌های فلزی هستند. فریم های کائوچویی معمولا از قسمت دسته خراب می شوند. قاب‌های فلزی درکل انعطاف بیشتری دارند و قابلیت تعمیر آن‌ها نیز بیش از فریم کائوچویی است. عینک فلزی خصوصا اگر از متریال درجه یک باشد برای شما بیشترکار می‌کند.

قاب کائوچویی و پلاستیکی پس از مدتی تغییر شکل می‌یابند در حالی که قاب‌های فلزی تغییر شکل نمی دهد. نکته‌ی قابل توجه دیگر این است که فقط قاب‌های فلزی دارای پد بینی قابل تنظیم هستند. درحالی که قاب‌های کائوچویی بی‌انعطاف هستند و قابلیت تنظیم شدن روی بینی را ندارند. بنابراین پاسخ به این پرسش که دوام عینک فلزی بهتر است یا کائوچو قطعا می توان گفت عینک فلزی برنده‌ی این میدان است.

فریم مناسب برای افرادی که حساسیت دارند

معمولا برای افرادی که به مواد خاص به‌ویژه فلز حساسیت دارند، این پرسش مطرح است که عینک فلزی بهتر است یا کائوچو ؟ شاید طبق تجربه شخصی برخی افراد، عینک‌های فلزی ایجاد حساسیت می‌کنند. به‌همین‌دلیل گرایش این افراد به عینک‌های غیرفلزی مثل کائوچویی بیشتر است. اگر با سایر معایب عینک کائوچویی مسئله‌ای نداشته باشید، می‌توانید به عنوان یک فریم بدون حساسیت به آن اعتماد کنید.

البته این را بدانید که مسئله‌ی حساسیت‌زایی عینک‌های فلزی قابل حل است. علت ایجاد حساسیت در این قاب‌ها، وجود نیکل است که با پوست سازگاری چندانی ندارد. به‌همین‌دلیل قاب‌های ساخته شده از تیتانیوم خالص می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. توصیه می‌کنیم افرادی که حساسیت دارند، از قاب‌های مونل استفاده نکنند.

البته اگر از آن دسته قاب‌های مونل آب‌کاری شده با پالادیوم استفاده شود، مشکل حساسیت نیز برطرف می‌شود.(امروزه تقریبا تمامی فریم عای با کیفیت ضد حساسیت هستند اما دیده می‌شود که برخی افراد که از فریم های بدون کیفیت وبا قیمت یبسیار ارزان،صرفا بدلیل ظاهری جذاب استفاده می‌کنند دچار حساسیت های شدید پوستی می‌شوند وصدها برابر قیمت یک فریم باکیفیت را برای ترمیم پوست خود بایستی هزینه نمایند)

آشنایی با کاربرد رنگ های عینک آفتابی ؛ بهترین رنگ کدام است ؟

برای خرید عینک آفتابی به چه نکاتی توجه کنیم ؟

عینک آفتابی دخترانه - فریم عینک کائوچویی

نشان EC را چک کنید

برای این که بدانید عینک آفتابی مورد نظرتان کیفیت خوبی دارد، باید به دنبال حروف EC بگردید. این حروف در گوشه‌ای از عینک دیده می‌شود. در واقع EC به معنای مطابق با استانداردهای اروپایی است و کیفیتی را نشان می‌دهد که تضمین می‌کند عینک دودی مورد نظرتان به درستی ساخته شده است. این حروف همچنین نشان می‌دهند که محصول مورد نظر با قوانین الزامی مطابقت دارد، یعنی وضعیت عینک آفتابی تأیید شده است و برای سلامت شما مشکلی به وجود نمی‌آورد. اگر نشان EC روی عینک مشاهده نشد، باید در مورد کیفیت عینک آفتابی تردید کنید. این عینک آفتابی ممکن است برای چشم‌هایتان مناسب نباشد.

مطمئن شوید عینک آفتابی چشم را از اشعه فرابنفش محافظت می‌کند

اگر عینک آفتابی شما را در برابر اشعه فرابنفش محافظت نکند، بدون شک مناسب نیست. شما نباید عینک آفتابی را فقط برای زیبایی و دنبال کردن مد استفاده کنید. بلکه باید آن را برای کارکرد مراقبت چشم‌ها در برابر اشعه فرابنفش به کار ببرید. چشم‌های شما همیشه در معرض نور خورشید قرار دارند. به همین دلیل باید نگران سلامت چشم‌ها و مناسب بودن عینک آفتابی باشید تا مطمئن شوید که چشم‌های شما به خوبی در برابر اشعه‌های خورشید محافظت می‌شوند.

اگر پوست خود را در برابر اشعه‌های خورشید مراقبت نکنید، ممکن است منجر به ایجاد سرطان پوست یا مشکلات دیگر شود. این مشکلات و بیماری‌ها می‌تواند برای چشم‌ها هم اتفاق بیفتد. برخی از مشکلاتی که در اثر استفاده از عینک آفتابی بدون محافظت در برابر اشعه فرابنفش به وجود می‌آیند، عبارتند از:

  • سرطان پلک چشم
  • نابینایی در اثر آسیب به شبکیه
  • رشد غیر طبیعی بافت در چشم
  • زخم قرنیه
  • افزایش احتمال آب مروارید
  • التهاب سطح چشمی
تفاوت عینک بلوکات و بلوکنترل | کدام مناسب تر است ؟

همان‌طور که مطلع شدید اگر از چشم‌ها به درستی مراقبت نکنید، آسیب‌های زیادی در کمین است. به همین دلیل برای خرید عینک آفتابی باید به متخصص مراجعه کنید و از او بخواهید تا به شما اطمینان دهد که چشم‌هایتان به درستی محافظت می‌شوند. در غیر این صورت به اشتباه تصور می‌کنید که مراقبت درست انجام می‌شود.

چگونه می‌توان گفت عینک آفتابی‌تان به خوبی محافظت را انجام می‌دهد؟ یکی از روش‌ها، چک کردن شماره دسته‌بندی فیلتر است. این عدد معمولا بین صفر و ۴ قرار دارد و درجه جذبی را نشان می‌دهد که لنزها تحمل می‌کنند. اگر در معرض اشعه فرابنفش قرار دارید یا فعالیت‌های فیزیکی مانند اسکی انجام می‌دهید، به اعداد بیشتر این فیلتر نیاز دارید تا از محافظت چشم‌ها مطمئن شوید.

نتایج آزمایش‌ها و کنترل کیفیت را بررسی کنید

یکی دیگر از روش‌های اطلاع از نوع عینک آفتابی، چک کردن آن‌ها برای تطابق با مقررات ساخت است. این محصولات باید آزمایش‌های بسیار دقیقی را بگذرانند و مورد کنترل قرار گیرند تا بی‌خطر بودن استفاده از آن‌ها مشخص شود. چنانچه نمی‌توانید این استانداردها را در مورد عینک آفتابی خود چک کنید، بهتر است به فکر خرید عینک آفتابی جدید باشید.

توجه به اطلاعات اضافی در رابطه با عینک‌های آفتابی هم اهمیت بسیاری دارد. آیا همراه عینک دودی شما نام برند معروف، دستورالعمل مراقبتی یا برچسب هشدار وجود دارد؟ اگر هیچ‌کدام از این موارد را در عینک آفتابی‌تان مشاهده نمی‌کنید، نباید به آن اطمینان داشته باشید.

یکی دیگر از روش‌های اطلاع از کیفیت این است که در حین خرید عینک آفتابی آن‌ها را بر چشم‌های خود امتحان کنید. اگر سردرد گرفتید یا دچار سرگیجه شدید، آن را خریداری نکنید. اگر در خرید عینک آفتابی دقت نکرده‌اید و حالا یکی از مدل‌های نامناسب در اختیارتان قرار دارد، بدانید که ممکن است با استفاده از آن چشم‌های خود را در خطر سلامتی قرار دهید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *